Friday, 5 July 2013

cuti golden week - ke chiba

golden week holiday.. kami takde plan apa2 sgt, kecuali menghabiskan masa berkualiti ngan papa.
ye lah papa sgt bz. pagi2 dh keluar.. lepas isya baru sampai umah. if dia balik before maghrib tu, semua org dh cukup seronok!

tapi dh 1-2 hari lepak2, nk bjalan la jugak.
kami ke Chiba, jumpa Akio lagi. kali ni dh ckp siap2 nk bermalam. so tak la letih sgt.
kami buat plan masak2 juga. ibu nk buatkan ciken chop. and diorang nk buat some bbq. set takoyaki pun ada.
melintasi Rainbow Bridge. harusla amik gambar utk kenangan. hehehe

loving the blue blue sky!! 

akhirnya, dpt jumpa auntie Saf. yay~
hahaha.. Saf ni junior Ibu masa kat uni. pastu, dia plak skrg keje sama univ ngan Papa. so sama2 kenal. masa dia mula2 dtg, dia dh penah mai berbuka kat rumah. masa tu kita tinggal kat hiyoshi. pastu masa dh pindah ke senmarudai pun diorang ada dtg skali ngan akio.
skrg kita plak ke rumahnya.. dulu singgah anta je, kali ni dtg bermalam. ho yeah.. tak la terkejar2.. chiba jauh la jugak dari yokohama. 38km. hihi (jauh tuuu ikut rate trafik jepun ni)

sbnrnya sampai agak lewat. nk sampai pagi tp ada hal.. last2 tghari gak baru dpt sampai. dah la aritu ari jumaat.. sampai je tuan umah jamu mkn nasi lemak sambal best giler. dgn tak malunya, kami makan bertambah2. ;p
masa diorang pi solat jumaat, kami siap2kan budak2. lepas tu pi Narita airport jap tlg jusri nk anta brg2 kamera dia. poskan ke malaysia.. murah rezeki baby adik akio nnt. uncle jusri n auntie saf tgh expecting 2nd baby. tak sangka dia, dpt dua anak kat jepun.. dah la saf yg tgh buat phd! mmg sugoi la mama saf. caiyokk!!  and tahniah juga to both of them, sbb jusri pun sugoi juga jadi super papa kat rumah jaga 2 babies sambil2 bisnes online.. fuh.



tak sempat nk kemana2 sgt, sbb hari dh makin petang. nk pegi tgk roses park tp bunga tak mankai lagi (tak kembang). so kami ambil keputusan gerak balik umah je terus. sbb malam tu nk teruskan dgn lamb chop and chicken chop party plak. takde ambik sebarang gmbr pulak rupanya sepanjang mkn2. sedapnya lamb chop tu. sebab bakar guna set bbq baru beli kot, lembut elok dagingnya. *hint kenyit2 kat papa* heeeee...

beautiful sunset.
hati2 kamera uncle tu ribu2 rm tu ... ;p
hari sabtu pagi sebelum kami bergerak balik, request nk amik gambar family dgn jusri. tahun lepas dia juga amikkan gmbr kami.masa tu bertiga, abg just turn 1yo. kali ni berempat pula. jadi model free kami pagi tu. alhamdulillah terima kasih sudi amik gmbr. bukan senang nk dpt offer dari jurugambar handalan .. semoga bertambah2 murah rezeki diorang sekeluarga, dan tercapai cita2 jusri nk buka studio sendiri satu hari nnt. nk model free jgn rupa roger kami tau. ;p


preview kat lappy dulu. 

candid shot >.< gaya 10markah! hahaha

adik

terima kasih daun keladi.. sudi2 terima, kami datang lagi. ;)


1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © ~::bits of our life::~