Friday, 6 May 2011

mencari barang di Motosumi


lepas solat zohor, tunggu papa balik.. kata nya nk bwk berjalan mcari barang. barang dapur + stok makanan + jalan2 tgk sekeliling.
lepas zohor (sini zohor masuk pada pkul 11.40am) ..lepas lunch sesuai utk keluar, kerana tak terlalu dingin dan cuaca sedap ..


cuaca sedap pun,kena jugak tutup naufal ni..
ok ibu, ready to go! kali ni naufal duduk dlm 'kangaroo'.. pouch tak sesuai utk bgerak jauh secara bjalan. mau konfem patah tulang bahu ibu..


jiran kami, Min & Alia bsama their 2boys bjalan je ke tempat tu. nama street tu Motosumi. nama panjang tak ingat ... 

papa bwk beg, senang nk letak barang nanti..

mist plak my phone.. budaya berbasikal di jepun.. selesa juga shopping di sini. kiri kanan kedai2 .. tiada kereta dibenarkan di kawasan ni. cuma basikal.
budak2 kecil selamat berjalan kaki, ibu bapa menolak stroller, makcik pakcik tua berjalan bertongkat, tiada risau kemalangan. if ada pn accident blanggar bahu mungkin. ;)


penat berjalan, naufal tertido selepas dpt susu..senang je dia tidur..ada style lagi! bahu ibu lenguh kuat! haha
some more views on the street... cuaca agak dingin, angin bertiup wooosshh..sejuk pipi!
penat berjalan, perut lapar... alas dulu dengan sushi kt supermarket.. ibu tak risau sbb "jakim" @ papa ada.. hehe
balik rumah semua dh kepenatan. makan tapau lagi malam ni..mochi, takoyaki n onigiri..
ok, last but not least...jom tgk hasil buruan petang tu... papa: hm, bole la mkn proper meal esok,ye naufal? *iyerr la paaa.. haha

(>_<)v
bopandot

3 comments:

slayerz said...

bawang putih pn packaging lawa camtu, hehe

bopandot said...

haa..sini byk brg comei-comei.. mujur bopan tak bagi pegang duit..haha

Kamalia said...

mantap!! aku terjah blog ko!! sila lah rajin menaip ye. boleh la aku tgk camne org jepun hidup.. mane lah tau 1 day alwi nak belanja tiket gi nipon ke. boleh la aku melawat ko :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © ~::bits of our life::~