Friday, 1 July 2011

2months and counting

salam hari jumaat yg mulia..

pejam celik pejam celik..dh 2bulan kami merantau..hm, tak terasa plak cptnya masa tu berlalu..
The Little Guy pn dh nk masuk his 7th month ..tup tup kang his 1st bday.. owh rase diri ku tua. hehehe
so far dia mmg rajin ber-komando. as what we called when dia merangkak..or rather, mengengsot/menarik badan. macam komando zupp zapp zupp zapp aih dah masuk celah2 kerusi. cari apa tu?

byk isi ke..muscle kt lengan tu nafnaf?? haha
dia cukup suka tempat berhalangan. u name it, semua dia nk terjah..for the time being spot favourite/pot yg dia laju je pegi is tp dapur. ish bahaya sungguh. pastu kalau leka sket, cpt je dia nk geledah tong sampah. mujur tong sentiasa kering dan papa hari2 buang sampah.
another thing is, dia suka melintang dpn pintu bilik.sambil test2 tendang pintu.eceh, bajet macho la tu yer sayang?
hepi lepas mkn
perangai bole tahan nk cpt pandai..since dia 6mo, dh pegang/minum botol sendiri.tp of kos kita kna tengok till dia siap. skrg berebut ngan ibu nk pegang sudu. he knows when sudu dh takde mkanan he'll open his grip so ibu can get more from the bowl..sambil mkn sambil baby talk.mmg messy affair time suap dia.bukan dia je comot, ngan kita skali abis comot. pakai bib takmo asyik tarik2. rimas kot ade benda kt leher + menarik phatian. lenkali nk jahit bib yg plain je so that dia tak distracted.

antara ekpresi muka dia yg mnandakan dia boring or ngantuk or letih..
ni takde lain mesti keje papa dia..kacau nafnaf dok tido..
mcm2 gaya..ni style bila takde org monitor dia minum. @_@
pg tadi lps solat subuh tiba2 rase aduhai laparnya.. dua2 kebulur mcm hape je..ikutkan papa dia nk mkn soba..ishh kul 3.30am mkn soba?? then ibu dgn bijaknye (hehe sape lg nk puji) buat pancake. buat yg plain sure tak de papa pandang.. trick nya kita tambah choc chip, sure laku (senang nk layan peminat coklat ni)..
to suit my tastebud plak, kita mix sket blueberry. idok ler fresh bluberry, tp jem je tipahh ooi..;p
laku, yeay.. hehe..atas tu blueberry jem yer..
whenever midnite hunger strikes, bole buat pancake kan? kenyang but not too guilty if nk tido soon after that. next time kita wat banana pancake plak yer papa?..
lunch sorang cam biasa..buat oyakodon, with extra vege
utk dinner, buat paprik udang...baru pandai tau~ haha..selama ni tau ode je..;p
ok lah, last skali nk tayang gmbar bunga yg ibu suka capture time jejalan. bunganya kecik2, tepi2 jalan je. but ooh it so lovely and attractive.




yang ni bukan bunga yer.. owh syekshi la nafnaf!!
(^_^)v
bopandot

2 comments:

Kamalia said...

Memang Yakuza la anak ko. Aku rase kalau tinggal tepi jalan ade je org Jepun nak kutip. Kalau aku jd polis kt sane sure aku suspect korang culik anak org Jepun.. hahah :D. Muka takde rupa JB'ian or Pahangian.. Eh, ade ek Pahangian? :) heheh

bopandot said...

haha. wei yakuza=samseng tau..
anak aku imam muda ler.amin.. ;p
takpe2.kita tunggu n lihat muka anak jawa jemen camne nnt dia kuar. hehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © ~::bits of our life::~